Kulturni dnevnik

Povodom obeležavanja 800 godina autokefalnosti SPC, 13. decembra u Galeriji SANU, biće otvorena izložba "Duhovno i kulturno blago manastira Studenice - drevnost, postojanost, savremenost". Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je prof. dr Miodrag Marković, dopisni član SANU i autor izložbe.

U Kragujevcu je svečano otvoren Legat velikog umetnika Nikole Koke Jankovića, a u Gračanici 5. Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival. U Centru za kulturnu dekontaminaciju predstavljena je knjiga "Bogdan Bogdanović Biblioteka Beograd. Biblioteka arhitekte" grupe autora, koju prati izložba fotografija Volfganga Talera. U Domu kulture Studentski grad otvoren je Festival alternativnog međunarodnog filma i videa, a u Jugoslovenskoj kinoteci decembarskim projekcijama obeležavaju se jubileji klasika 80 godina filma "Prohujalo sa vihorom" i 60 godina od premijere filma "Ben Hur". U Kulturnom dnevniku predstavljamo izložbu posvećenu ocu savremene arhitekture Santjagu Kalatravi koja je, pod nazivom "Kalatrava pod svetlima Napulja", otvorena u Napulju, u Italiji.

Urednik: Svetlana Ilić
Montažer: Nikola Manić
Realizator: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]