Koridori

U ovonedeljnom izdanju emisije o saobraćaju i startegiji razvoja "Koridori" govorimo o projektima čija je realizacija započeta u okviru novog investicionog ciklusa.

Započela je i izgradnja auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica čija je ukupna dužina 77 kilometara. Izgradnja ovih deonica prioritetni je projekat u drumskom transportu, s obzirom na to da je reč o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.

Početak radova na deonici Ruma-Šabac-Loznica
Početak radova na deonici Ruma-Šabac-Loznica

Uskoro bi trebalo očekivati i početak radova na izgradnji Moravskog Koridora za koji je u predsedništvu Srbije potpisan Komercijalni ugovor sa konzorcijumom "Behtel-Enka". Gradiće se auto-put E-761, deonica Pojate-Preljina u dužini od 112,3 kilometra. Povezaće Koridor 10 i auto-put "Miloš Veliki" i sva veća mesta u delu centralne Srbije u kojem živi oko 500.000 ljudi, uključujući Čačak, Kraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Kruševac i Ćićevac.

Petlja Obrenovac
Petlja Obrenovac

Pokazujemo i deonicu auto-puta "Miloš Veliki" od Surčina do Obrenovca koja je duga 17,6 kilometara koja će u saobraćaj biti puštena 18. decembra. Na petlji Surčin povezaće se Koridori 10 i 11, a vozači će moći da koriste 120 kilometara auto-puta od Surčina do Preljine.

Potpisivanje komercijalnog ugovora za Moravski koridor
Potpisivanje komercijalnog ugovora za Moravski koridor

Urednik emisije: Goran Maslar

Goran Maslar, urednik emisije
Goran Maslar, urednik emisije "Koridori"
broj komentara 0 pošalji komentar