Kulturni dnevnik

Italijanska komedija reditelja Paola Cuka "Čovek koji je kupio mesec", premijerno je prikazana pred domaćom publikom. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je reditelj filma.

U Ustanovi kulture Parobrod otvoren je 7. Međunarodni festival fotografije Vizualizator, a u Studiju 6 održan koncert Ansambla za drugu novu muziku.

U Kulturnom dnevniku govorimo o romanu Nebojše Milenkovića "Nešto što strašno podseća na život" i o njegovom glavnom junaku, koji je konceptualni umetnik, pesnik i bibliotekar. U Galeriji 73 otvorena je izložba grafika Gordane Radošević.

Nakon velikog uspeha na Vest endu, mjuzikl posvećen Tini Tarner stigao je i na Brodvej.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Selina Lovren Aksentić

Realizator Sanja Redžić

Montažer Marko Roksandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]