Srbija na vezi

U emisiji, između ostalog...

U okviru programa "Budi gost na srpskoj slavi", predivni ambijent Konaka kneginje Ljubice u Beogradu, posetiocima pruža priliku da osete slavsku atmosferu jedinstvenog srpskog običaja i tradicije, kao dela nematerijalne svetske kulturne baštine. Na Aranđelovdan, u večerašnjoj emisiji ugostićemo direktorku Muzeja grada Beograda i muzeja u sastavu Jelenu Medaković, koja će govoriti i o drugim zanimljivostima ovog uglednog zdanja.

Na svečanom otvaranju manifestacije "Dani Srpske i Srbije u Beču", emitovan je kratki dokumentarni film, u kojem deca srpskog porekla iz Beča govore šta za njih znači matica, srpski jezik i šta osećaju prema svom zavičaju. Učesnici u filmu su članovi "Prosvjetine" škole srpskog jezika, Kulturnog srpskog centra "Stevan Mokranjac" i KUD "Bambi". Autor filma je Vesna Dimitrijević, predsednica Udruženja "Dijaspora medija" i urednica portala dijaspora.tv Premijerno televizijsko prikazivanje filma biće u večerašnjoj emisiji.

Predstavom "Plastika" Stevana Koprivice, glumice Suzana Petričević i Nela Mihajlović osvojile su publiku širom Srbije i jednog dela sveta, a uskoro će po prvi put nastupiti u Kanadi. U kojim gradovima i kada, reći će nam naša gošća Suzana Petričević, koja je veliki uspeh u zemlji i rasejanju postigla i sa predstavom "Poslednja šansa" Mirjane Bobić Mojsilović, o kojoj će takođe biti reči.

Urednice Tanja Adamović i Nada Vukelić

Rediteljka Ernestina Gligorijević

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar