Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je akademik Vladimir Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, povodom Dana SANU koji se obeležava u utorak 19. novembra.

 

 

U Kulturnom dnevniku govorimo i o drugim događajima u SANU - o koncertu sa delima Ludmile Frajt i svečanoj akademiji povodom 125 godina od rođenja Riste Stijovića.

Izveštavamo iz Narodne biblioteke Srbije, sa uvodnog predavanja iz ciklusa posvećenog Šekspiru, sa otvaranja izložbe Ivana Grubanova u zrenjaninskoj Savremenoj galeriji i s otvaranja izložbe Anđele Grabež u beogradskoj Galeriji Ozon.

Vodimo vas u Rim na izložbu "Akvileja 2200 godina. Rimska vrata ka Balkanu i Istoku" i u Pariz gde je predstavljen portret mladog Mocarta iz 1770. godine.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Maja Mandić
Montažer Goran Tomić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]