Magazin Srbija na vezi

U nedelji kada brojimo desetu godišnjicu od smrti Njegove svetosti patrijarha srpskog Pavla, setićemo se svevremenog čoveka, kome smo bezrezervno verovali i od njega učili. Kako je govorio i šta nas je savetovao, videćemo u insertu iz emisije koleginice Biljane Savić, "Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Pavle".

Gost emisije, Dr Jovan Janjić, čije su knjige "Budimo ljudi" i najnovija, "Biti čovek", svedočanstva o životu i delu omiljenog srpskog patrijarha.

"Music Art Project" (MAP),"EL Sistema Serbia", deo je svetskog programa koji je pre nekoliko decenija potekao iz Venecuele, a danas broji 60 zemalja i oko 4 miliona dece iz celog sveta, u Srbiji je osnovana 2010.godine, sa ciljem da se kvalitetno muzičko obrazovanje učini dostupnim svakom detetu, sa posebnim osvrtom na decu sa nižim socioekonomskim statusom, pružajući svima adekvatne uslove za rast i razvoj.

Među mnogim muzičarima volonterima, je i gošća emisije, ĐurĐa Papazoglu, koja nam donosi i ekskluzivne snimke nastupa dece u "Milanskoj skali", iz Beča, sa beogradskog "Kolarca" i drugih prestižnih muzičkih dvorana.  

Ivana Popović je kompozitorka, violinistkinja i pozorišna glumica koja živi u Torontu. Njena kamerna muzika je izvođena u Kanadi, Americi i Evropi.Komponovala je za nekoliko pozorišnih predstava u Torontu, profesionalnim kanadskim, ali i amaterskim na srpskom jeziku. Njena misija je da spaja dve zemlje, a kako to radi, govorila je za našu emisiju, kada je boravila u Beogradu.

Olivera Peruničić, Beograđanka koja je posle završenih master studija psihologije u rodnom gradu, poželela da uči glumu u Americi, i danas je  student glume na prestižnoj akademiji  "Stela Adler" u Los Anđelesu. Boraveći nedavno u Beogradu, otkriva nam mnogo toga zanimljivog o poznatim glumcima i školi koju pohađa.

Muzički gosti emisije, nastupiće uživo u Studiju 9 na Košutnjaku, Dejan Rakonjac i "Bridž bend", i vokalni solista "Radio Beograda", Biljana Petković.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović

Reditelj Dragica Gačić
--

broj komentara 0 pošalji komentar