Dobro je, dobro je znati...

Svakog ponedeljka u 03.30 na RTS Svet, saznajte o dometima nauke koji direktno utiču na očuvanje zdravlja, prevenciju bolesti, uspešno lečenje.

Tema ove emisije serijala Dobro je, dobro je znati... je funkcionalna medicina koja je sve više u fokusu interesovanja stručne javnosti. Pitanje individualnosti i različitih potreba svakog čoveka postaje važno za lekare gotovo svih specijalnosti.

Gost u studiju je dr. Milka Popović koja je diplomirala medicinsku biohemiju i doktorirala na Kraljevskom Koledžu Univerziteta u Londonu i usavršavala primenu funkcionalne medicine u kliničku praksu u Tampi na Floridi. Imaćemo priliku da saznamo suštinu funkcionalne medicine i kolika je moć specijalne laboratorijske dijagnostike.

Biohemijska individualnost svakog čoveka, koncept genetike i uticaj sredine u kojoj se živi biće posebno objašnjeni kao i metaboliti organskih kiselina koji mogu da ukažu na funkcionalne potrebe za određenim nutrientima. Ovo je emisija u kojoj se zdravlje ne definiše kao odsustvo bolesti već utemeljena pozitivna vitalnost.

Urednik i voditelj je Marijana Vuk Mrđa

Organizator Miroslav Božić

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar