Kulturni dnevnik

U Domu omladine Beograda od 22. do 27. oktobra biće održan 35. Beogradski džez festival. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je Vojislav Pantić, umetnički direktor festivala.

 

 

70. Sajam knjiga u Frankfurtu obuhvata i značajna nova izdanja naših izdavača, kao i prevode dela naših autora na strane jezike. Kulturni dnevnik je na Frankfurtskom sajmu knjiga. U okviru 23. Festivala koreografskih minijatura, međunarodnog takmičenja koreografa, na Sceni Raša Plaović održano je finalno veče i dodeljene su nagrade najboljima. U emisiji govorimo o dve knjige - o knjizi Istorija srpske pravoslavne crkve, koja je predstavljena u Narodnoj biblioteci Srbije i Surova klasika: rediteljski zaokreti u tumačenju dramske klasike dr Ksenije Radulović. U okviru drugog Trijenala umetnosti samoukih vizionara Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini, u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić ove godine izložena su 172 dela 69 umetnika iz 20 zemalja. Iz sveta - RIBA Stirling nagrada za 2019. godinu, najveća nagrada za britansku arhitekturu, dodeljena je za idejno rešenje socijalnih stanova u ulici Goldsmit, koje su dizajnirali Dejvid Mihail, Anali Ričis i Kejti Hauli.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Selina Lovren Aksentić
Realizator Sanja Redžić
Montažer Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar