Na veslu priča: A duše pričaju

Radojka Abramović

Šta čini heroja? Rat ili život? Gde su žene heroji? Previjaju rane, mačem seku ili ljubavlju i razumom menjaju svet? Samo uzroci rata ili gradivo mira? Šta je teže – herojski živeti ili mreti? Nekada, ženi je mesto bilo u kući. Gnezdo vredno sudbine i slobode. Ako je iko pitao. Na temu srca. Danas se vodi rat polova umesto da se živi ravnopravnost. Pogrešno postavljeno pitanje dominacije. Komplikatori. A srce jednom mora planut….

Radojka Abramović rođena je 1961. godine u Kotoru. Završila je Istoriju umetnosti u Beogradu. U Pomorskom muzeju Crne Gore zaposlena je od 1987. godine, gde radi kao muzejski savetnik. Autor je brojnih likovnih kritika. Napisala je preko 70 članaka iz oblasti struke i istorije pomorstva. Autor je i koautor brojnih kataloga i izložbi u zemlji i u inostranstvu. Dobila je priznanje Opštine Kotor na festivalu Knjige Kotor 2018. godine.  Autor je dva romana „Bokeljske bure, juga i bonace“ i „Vjekovi prolaze, a duše pričaju“.

TREJLER: https://youtu.be/2puD2N4y9xk

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; izvršni producent: Željko Komenenović; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Aleksandar Kalezić, DP; snimatelj: Đorđe Obradović; montažer: Milan Pejnović; art direktor: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; barkarijol: Filo Biskupović; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Šta hoćeš ©2019. wdoyouw.org, Matica Boke

Projekat podržali: Opština Kotor, TO Kotor, Luka Kotor
broj komentara 0 pošalji komentar