Kulturni dnevnik

Svečana premijera filma "Vojna akademija 5", u režiji Dejana Zečevića, održana je u Centru Sava. Tim povodom, gost je glumac Miloš Timotijević.

Retrospektivna izložba ilustracija Dobrosava Boba Živkovića, pod nazivom "BOB", otvorena je u Muzeju primenjene umetnosti.

Koncertom u Atrijumu Narodnog muzeja počeo je šesti "SAXperience" festival. Predstavljamo i program predstojećeg BEMUS-a.

Temom "Stanja arheoloških lokaliteta u Srbiji i perspektivama zaštite" bave se arheolozi i predstavnici Ministarstva kulture i informisanja. Otkrivamo kako će zajednički rešavati probleme.

Predstavljamo knjigu "Turkinja priča, evropske impresije jedne Turkinje" Hadidže Zenur, u kojoj se u zbivanjima s početka prošlog veka spominje i Beograd.

Vodimo vas nadomak Rima, u Fjumičino, u prvi muzej saksofona u svetu, gde je izloženo više od 300 modela kolekcionara i "kralja džeza" Atilija Bernija.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Sanja Redžić
Montažer: Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]