Magazin Srbija na vezi

Gosti emisije "Magazin Srbija na vezi" govore, kuda bi i kako dalje Srbija trebalo da ide, u vremenu kada je svet uveliko zahvatila tehnološka revolucija koja iz korena menja dosadašnji način rada i funkcionisanja društva.

"Narod koji je svetu podario Teslu, Pupina, Milankovića i druge velikane, nije mali i ne sme da uzmiče ili sumnja u sebe", jedan je od citata u knjizi "Srbija 4.0 budućnost koja se ne sme propustiti", prof. dr Radivoja Mitrovića, dekana Mašinskog fakulteta u Beogradu, gosta emisije.

Za emisiju govori i prof.dr Dragan Đurđanović sa univerziteta u Teksasu, svetski stručnjak za tehnološki razvoj.

Iz Švajcarske, priču o izuzetnom bračnom paru, Srpkinji dr Katarini Melcer, i njenom suprugu Nilsu Melceru, Švajcarcu, koji su angažovani u švajcarskoj vladi, kao izuzetni stručnjaci u svojim oblastima, donosi Tamara Drezgić. Iako sa svojom decom žive u Švajcarskoj, u njihovoj kući se govori srpski jezik.

"Što pre dete smatraš čovekom, pre će čovek i postati", moto je gosta emisije, srpskog pesnika, Ljubivoja Ršumovića Ršuma. U zgradi SANU, gde se prvi put, pre 95 godina, oglasio Radio Beograd, ovog 1. oktobra, Ršumu je dodeljena specijalna nagrada "Zlatni mikrofon". Sa tog značajnog skupa, izveštava Vanja Vasić.

U emisiji predstavljamo i muzičara i slikara Željka Reljića iz Beča.

O novim izdanjima najveće muzičke izdavačke kuće u Srbiji i jedne od najvećih u regionu, koja postoji gotovo sedam decenija, govori odgovorni urednik izdanja PGP RTS-a, Marko Milutinović.

Muzički gosti emisije, vokalni solisti PGP RTS-a, Vesna Dimić i Đorđe Čavić.

Urednice Suzana Gvozdenović Puzović i Vanja Vasić

Muzička urednica Branka Lolić

Rediteljka Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar