Srbija na vezi

Lokalni izbori u Mađarskoj-mogućnost za još bolji položaj Srba u toj zemlji

13. oktobra u Mađarskoj će biti održani lokalni izbori, što je svakako dobra šansa da i Srbi iskažu svoju vidljivost. Zvanično ih ima nešto više od deset hiljada, a najviše su naseljeni u nekoliko županija srednje i južne Mađarske. O značaju ovih izbora za sve Srbe koji žive u Mađarskoj, ali i organizovanosti i delovanju srpske zajednice, govori naš gost, predstavnik Srba u mađarskom parlamentu Ljubomir Aleksov.

Urednica RTV Varoš iz Budimpešte Diana Đurić Kondić pripremila je rezime ovogodišnjeg Meseca srpske kulture u Mađarskoj, a urednik "Naše reči" iz Temišvara Nikola Lakić izveštrava o Smotri crkvenih horova koja se održava u tom gradu.

U čast jednog od najvećih velikana sa ovih prostora, pisca, filozofa, državnika, vladara i vladike, u Banjaluci je ispred Arhiva Republike Srpske otkrivena bista Petru Drugom Petroviću Njegošu, čime je dat i doprinos obeležavanju osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve. Događaj su pratile kolege iz Radio televizije Republike Srpske.

Ove godine, Međunarodni pesnički susreti u Mrčajevcima održani su po 19. put, a kome je pripala "Moravska povelja", saznaćete u prilogu novinara i pesnika Vladana Rakića.

Urednici Moiroslav Karlica i Nada Vukelić

Reditelj Ernestina Gligorijević 

broj komentara 0 pošalji komentar