Srbija na vezi

"Dokle pjevam, dotle i postojim, prijatelji bivši, prijatelji budući...pamtite me po pjesmama mojim"-Duško Trifunović

Bio je književnik, novinar i televizijski autor koji je svojim delovanjem oplemenio mnoge generacije. Njegovi stihovi zauvek su obeležili jugoslovensku rok i pop scenu, koja je dobila novu dimenziju, nove vrednosti. Sada o tome često govorimo kao o "dobrim, starim vremenima". Na kraju svog puta, Duško Trifunović je rekao "Ja odlazim, hvala vam lepo. Vi se snađite, ako možete". Pa...kako se snalazimo, kakva su ovo vremena, u kakvoj su "tajnoj vezi" nekadašnja SFRJ i sadašnji region? Sećamo se Duška Trifunovića, prelistavamo štampu. Naš sagovornik je književnik i novinar Muharem Bazdulj.

Ovog vikenda, u Bitolju i na Kajmakčalanu obeležavaju se važni istorijski događaji, kojima je srpski narod izvojevao svoju slobodu u Velikom ratu. O tome izveštavaju kolege sa portala Srbtel.

U okviru "Dana sećanja" na sve srpske žrtve u ratovima tokom 20. veka, koji su  ove godine posvećeni su stradanju zapadnokrajiških Srba 1995 .godine, u Drvaru se održava centralna svečana akademija pod nazivom "Moja Krajina", pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske.  Događaj beleže kolege iz RTRS.

Ovih dana Republika Srpska se ponosi svojim novim junacima, koji se dokazuju isključivo na polju znanja. Đaci Banjalučke gimnazije osvojili su brojne medalje na nedavno održanom, prestižnom Međunarodnom takmičenju iz prirodnih nauka u Moskvi. Kako im se za to, odužio njihov grad, videćete u nprilogu RTRS.

Urednici Miroslav Karlica i Nada Vukelić

Reditelj Ernestina Gligorijević

 

broj komentara 0 pošalji komentar