Košarkaška Marina

U 40 godina postojanja Internacionalnog košarkaškog kampa "Profesor Aleksandar Nikolić" na Zlatiboru, utemeljeno je košarkaško znanje prof. Aleksandra Nikolića, Ranka Žeravice, Mikija Pavićevića, Božidara Maljkovića, Ratka Joksimovića, Borislava Bore Džakovića i mnogih drugih.

Sada svoje znanje, talentima iz dijaspore, Srbije i inostranstva, nesebično prenose oni koji su ovde ponikli. Među njima je i selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković koja je pred odlazak na Olimpijske igre u Riju zajedno sa reprezentativkama, posvetila deo svog vremena učesnicima ovogodišnjeg kampa iz Švajcarske, Srbije, Crne Gore, Kanade, Nemačke, Havaja, Katara, Francuske...

Na poziv košarkaških stručnjaka iz Srbije, i pored mladih talentovanih trenera iz Srbije, zapaženo učešće na ovogodišnjem kampu imali su treneri iz dijaspore: selektorka ženske košarkaške reprezentacije Katara, Mirna Mitić, i Dušan Žeravica, sin doajena jugoslovenske i srpske košarke, Ranka Žeravice, koji svoju igračku, a sada i trenersku karijeru, realizuje u Španiji u timu Saragosa.

Marina Maljković Marina Maljković

"Košarkaška Marina" naziv je emisije koja govori o specifičnosti ovog kampa koji osim što selektuje mlade igračke talente, jedini u Evropi regrutuje i bira najbolje mlade trenere. To je priča o košarkaškoj luci, u koju je usidrena i Marina Maljković, kao i "Pokret Marina Maljković" kroz koji takođe afirmiše košarku i sport u celini.

Na pitanje šta posle evropske titule i olimpijske bronze Marina traži od države Srbije, njen odgovor je "Jedan prvoligaški klub kakav je bio ženski Partizan".

Autor emisije Jelena Đorđević Popović

Snimatelj Dimitrije Hadži Nikolić

Reditelj Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar