Na veslu priča: Teritorija snova – Vesna Aleksić

Ko pohodi snove...i kauboji i indijanci, i rok zvezde i glumci, i drvo i reka... Gde je izvor našeg osećanja sveta? Preneli su nam bližnji, sami smo stvoreni, pripadamo prirodi ili društvu... Da li iko sme da osvoji vrh drveta? Postoji li granica odrastanja?

Vesna Aleksić, rođena je 1958. godine, naš najprevođeniji pisac za decu i mlade, objavila je osamnaest knjiga proze. Autor je više izvođenih dramskih tekstova. Dobitnik je velikog broja nagrada za dečju književnost.

O svojoj priči na veslu Vesna je izjavila: „Uvek se moramo vratiti tamo odakle smo potekli. Šta su nam vrednosti i stremljenja ako zaboravimo korene? To je pitanje društva koliko i individue. Bio je divan sunčani dan na reci, i kao da me Sava vodila kroz moju priču. Nadam se da će se i dalje na veslu pričati priče."

Reditelj, autor originalnog koncepta: Rastko Šejić; kompozitor, montažer tona: Vladimir Lešić; kamera: Boris Nestorović, Časlav Petrović; kolor korekcija i post: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; organizator snimanja: Aleksandar M. Popović; spiker: Aleksandar Novaković; lađar: Kosta Milovanović; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić

Projekat podržala: Gradska opština Obrenovac
Podrška: Climate Action Network Europe, 350.org
Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš"

broj komentara 0 pošalji komentar