Znanje imanje

Svi su izgledi da zlatiborski pršut, sir i kajmak imaju lepu budućnost, da će u ova pitoma sela da dolaze ne samo turisti nego i ljudi koji vide mogućnost za snošljiv život i stvaranje.

Agroindustrijski centar trebalo bi da pokaže da javnoprivatno partnerstvo podržava ekonomiju opšte dobrobiti i proizvodnju biološki vredne hrane odnosno koncept i ekonomija i ekologija. Tržište je tu - biser turističke ponude Srbije - svake godine povećava broj gostiju. Sve je više stranaca. Valja im ponuditi darove ove klime i geografije, naravno i naše gostoljublje.

Zato u ovom izdanju Znanja imanja govore: Aleksići iz Krive reke - zašto se beli mrs iz njihovog sela, nadaleko poznaje po kvalitetu. Brat i sestra Radivoje i Mirjana - kako na dedovini sa svojim porodicama proizvode sir za ekskluzivne trpeze. Radosav Tanasijević iz Tripkove - koliko znanja i strpljenja treba za pravi goveđi pršut. Đorđevići iz Osečine - da samo idejom - tradicija u budućnost možemo da sačuvamo šljivu naš nacionalni ponos.

Urednik: Jasmina Nikitović Stojičić
Novinari: Ljiljana Petrović, Dragana Popov

broj komentara 0 pošalji komentar
Znanje imanje Znanje imanje

Autor:
RTS

Hrana je naša potreba i zadovoljstvo, a kako da postane dobar biznis? Da li je u poljoprivredi izvozna šansa Srbije i koliko je prepoznajemo? [ detaljnije ]