Na veslu priča – Pet senki

Blagoje Ranković, pesnik, poetski promišlja odrastanje i senke koje mogu pratiti čoveka zauvek veslajući spojnicom Obnice i Jablanice u Kolubaru. Gde su pecali dečaci sa Kosančića venca? Na čelu zvezda. Ponovo umreti da bi se ponovo rodio. Odakle dolazi večna tama? Kako se živi bez senke? Pošto je duša? „Vino je krv, a čepovi su oči...“ Staklojedi opkoljavaju. Tamni vilajet ženskog srca. Gde vetar ljubi? Ponovo kasni pismo. Zajahati pticu. Obnažiti veru u Boga. Mansarda sa durbinom za zvezdu.

Blagoje Ranković rođen je 1966. godine u Valjevu. Završio je Poljoprivredni fakultet u Beogradu. Objavio je četiri zbirke pesama. Objavljivao je kritike, kratke priče i eseje. Prevođen je na finski i poljski jezik. Komponovao je i aranžirao veliki broj boemsko-kafanskih pesama.

TREJLER: https://youtu.be/PCN1oUeeFi4

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelj: Marko Ristić; montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; asistent kamere: Milan Džodić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Aleksandar Vujić, Rafailo Mitrović, Blagoje Ranković; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš“ 2018.

Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Valjevo

broj komentara 0 pošalji komentar