Kulturni dnevnik

U fokusu Kulturnog dnevnika je Vudstok - najveći muzički festival, koji ne pamti samo istorija rok muzike, već i popularna kultura i kultura protesta i načina razmišljanja jedne generacije. O Vudstoku razgovaramo sa Žikicom Simićem, psihologom, rok kritičarem i radijskim voditeljem.

Vudstok je tema i tribine održane u Kulturnom centru Grad, kojoj je prisustvovala ekipa Kulturnog dnevnika. U emisiji govorimo o Rastku Petroviću, avangardnom piscu koji je u srpsku književnost uneo nove moderne tendencije. Povod je 70 godina od njegove smrti i objavljivanje celokupnih dela. Vodimo vas u beogradsku Galeriju U10, gde svojom postavkom "Ako tvoja budućnost nije moja" Nina Gardić preispituje mogućnost formiranja novog revolucionarnog subjekta, kao i u bečki Muzej Leopold, gde je 1900. godina - kao trajna fascinacija evropskih muzeja, bila povod za izložbu, koja privlači veliku pažnju ovog leta. Kulturni dnevnik prati 43. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Montažer Miloš Ačanski
Realizator Nataša Mićević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]