Na veslu priča: Imperijalni pojam

Ištvan Besedeš

Stojiš i boriš se za slobodu misli, da možeš da kažeš, da podeliš svoj osećaj sveta, tu neophodnost stvaralaštva. I šiba teški vetar gluposti, ceo potop crnog ljigavog ničega, već je do kolena. Mirno stojiš i baviš se tokopisom. Što ti je izraz bogatiji, što si precizniji, ono crno je sve ljuće i gorče. Možda je vreme da poletiš, ili postaneš ostrvo?

 

 

Neplivač a veslač, Ištvan Besedeš rođen je 1961. godine u Senti. Piše pesme, prozu i drame, prevodi sa sprskog i hrvatskog na mađarski. Osnivač je i urednik časopisa i izdavačke kuće "zEtna". Objavio je sedam zbirke poezije i jednu zbirku proze. Na scenu postavljeno četiri njegove drame. Dobitnik nagrada „Šinko Ervin“, „Atila Jožef“ i „Janoš Herceg“.

 

 

TREJLER: https://youtu.be/oaukbgXLusY

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelj: Marko Ristić; montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; asistent kamere: Milan Džodić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Čaba Sarnjai, Rudolf Juhas, Janoš Varadi; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš“ 2018.

Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Opština Kanjiža

broj komentara 0 pošalji komentar