Ovo je Srbija

Prvi muniti emisije posvećeni su rudarima, koji 6. avgust slave kao svoj dan. Naši reporteri posetiće rudnike u Ušću, Resavici i Boru.

Ove godine opština Svilajnac u seoske i gradske puteve investira 391 milion dinara. Konačno je urađen put u selu Vojska koji vodi ka visećem mostu na Velikoj Moravi, jednom od najvećih u Srbiji, a bez koga su poljoprivrednici bili odsečeni od svojih njiva sa druge strane reke. 

Opšta Bolnica Pirot, sredstvima Ministarstva zdravlja - posle mnogo godina, nabavila je dva nova digitalna rendgen aparata. Liste čekanja za taj pregled nema - radi se po zakazivanju.
Za izgradnju teniskog terena je potrebno 50 tona šljake i tona i po šljake godišnje da bi se sačuvao. Kako je jedan Zrenjaninac uspeo je da napravi više od dvadeset terena?

Starčevački ribolovci u akciji! Od bivše deponije pored reke Nadel, na izlasku iz sela, napravili su eko park za svoje meštane, ali i mesto za predah za one koji su u prolazu.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Gordana Petrović i Dragana Živojinović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]