Ovo je Srbija

Požarevac je krajnje odredište tradicionalne biciklističke trke „Kroz Srbiju". Krenula je prošlog utorka iz istočnog Sarajeva, preko Jahorine, Zlatibora, Mionice i Beograda. Izveštava Novica Savić.

Od početka nedelje, MUP Srbije je u više navrata apelovao na vozače da voze pažljivije i pridržavaju se saobraćajnih pravila, jer je u prethodnom periodu povećan broj udesa sa tragičnim ishodom. Upozorenje se odnosilo i na vlasnike poljoprivrednih vozila. Da li je apel imao efekta, iz priloga Branislava Prokića i Ljiljane Raičević.

O nedovoljno iskorićenom potencijalu Banje Rusnde- termomineralnom izvoru sa vodom od 32 stepena, izvestiće Mile Novaković.
U vranjskom kraju i ovog leta pojavljivale su se zmije u porodičnim objektima i na javnim mestima. Preporuke stručnjaka prenosi Miljana Nikolić.

Predstavom "Kako vam drago" u režiji Nikite Milivojevića večeras počinje Teatar festival pod okriljem Nišvila.Šta će na repertoaru biti u narednih devet dana, iz priloga Dejana Tasića.

Od prošle godine Infrastruktura železnica Srbije renovira stanice u Srbiji. Početkom nedelje završeni su radovi na železničkoj stanici u Sremskoj Mitrovici. Ona je prva koja je izgrađena u poratnoj Srbiji , pre 67 godina, a železničari  kažu da je sada i najlepša. Prilog Nenada Tomaševića.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Gordana Petrović i Dane Ilić

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]