Ovo je Srbija

Potpisivanje ugovora između Srbije i Republike Srpske dovešće do rekonstrukcije pešačkog mosta između Malog Zvornika i Zvornika i već u subotu meštani oba grada moći će da uživaju na zajedničkoj Regati.

Tokom naredna dva meseca biće uklonjene 44 deponije sa gradskog i seoskog područja Niša. Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Niša izdvojio je četiri miliona dinara za ove potrebe, a procene su da treba očistiti 3.600 kubika otpada.

Na farmi krava kod Pančeva instaliran je američki sistem za rashlađivanje životinja. Da li će uvođenje sistema za hlađenje u štalama tokom vrelih letnjih dana, povećati proizvodnju mleka?

Radi psihološkog osnaživanja i socijalizacije malih heroja, na ovogodišnjem kampu u Mokroj Gori je četrdeset dvoje dece lečene od raka. Osim iz Srbije, na kampu su deca i iz Ukrajine, Poljske, Rusije i Makedonije.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednice emisije: Vesna Manojlović i Ivana Miljković

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]