Znanje imanje

Zaštita prirode nekada nije podrazumevala čoveka. Međutim, postalo je jasno da je čovek deo ekosistema! Možemo da stvaramo budućnost u kojoj će ljudi da žive u skladu sa okruženjem. To je i misija svetske organizacije za prirodu.

Karavan Znanja imanja zaustavio se u nacionalnom parku Tara. Ovde se za to nudi prilika, zato za ovo izdanje Znanja imanja govore: Borko Mijailović iz Planinske kuće Tara - kako će udruženje "Naša Tara" da pkrene poljoprivredu i turizam. Marko Jovanović, voli konje, pčele i izvor na imanju - zato je upisao Poljprivredni fakultet - smer organska proizvodnja.

Ivan Jelisavkić, grafički dizajner, padobranac - šta ga je zaustavilo da baš na Tari ostvari koncept od njive do trpeze. Docent Duško Ćirović - koliko je važno da pratimo i sačuvamo najveću koloniju medveda. Biljana Milosavljević šta znači čuvarkuća u naselju mali Raj na Rtnju.

Urednik: Jasmina Nikitović Stojičić
Novinar: Dragana Popov

broj komentara 0 pošalji komentar
Znanje imanje Znanje imanje

Autor:
Jasmina Nikitović Stojičić

Hrana je naša potreba i zadovoljstvo, a kako da postane dobar biznis? Da li je u poljoprivredi izvozna šansa Srbije i koliko je prepoznajemo? [ detaljnije ]