Na veslu pirča: Ravnoteža mora

„Na veslu priča: Ravnoteža mora“ Radmile Knežević premijerno na RTS…

Duša se zatalasa… Bura bije. Nevera tišti. Struja vuče. Plima i oseka podsećaju. Plašiš se promena? Odakle si krenuo? Kuda, čoveče? Ne, nema kraja. Skoči hrabro. Slobodno padni. Pa poletećeš. Zamahni svime što jesi. Plivaj, nisi slučajno od vode stvoren. Naći ćeš suštinu. Ljubav. Celo nebo.

Radmila Knežević rođena je 1971. godine u Prizrenu. Završila glumu na Akademiji umetnosti i književnost na Filološki fakultetu u Prištini. Član UK CG, UK Srbije i ASSITEJ - organizacije za međunarodni razvoj pozorišta za decu i mlade. Bavi se pisanjem, režijom, glumom i dramskom edukacijom. Objavila je sedam knjiga različitih žanrova za decu i odrasle. Dobitnik je više nagrada za pozorišni i književni rad. U stalnom je angažmanu kao glumica i reditelj Narodnog pozorišta Priština, izmeštenog u Gračanici, i direktor je Dramskog studija Budva. Predsednik i osnivač festivala književnosti za decu „Male morske pjesme i priče“ u Budvi. Njena dela objavljivana su na engleskom, nemačkom i ruskom jeziku.

TREJLER: https://youtu.be/kQIDO9GSpQk

Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; izvršni producent: Željko Komenenović; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Aleksandar Kalezić, DP; snimatelj: Đorđe Obradović; montažer: Milan Pejnović; art direktor: Zoran Mujbegović; spiker: Aleksandar Novaković; barkarijoli: Milan Svitlica, Raško Sekulović, Nikola Stojanović; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.

Produkcija: Šta hoćeš ©2019. wdoyouw.org, Matica Boke

Projekat podržali: Opština Budva, TO Budva
broj komentara 0 pošalji komentar