TV lica: Josif Tatić i Predrag Ejdus

TV lica koja nećemo zaboraviti su Josif Tatić i Predrag Ejdus, velikani našeg glumišta. Bili su dugogodišnji saradnici i prijatelji, a "Šovinistička farsa" je punila pozorišne sale širom zemlje, o ovoj legendarnoj predstavi govore oba umetnika.

Intervju sa Josifom Tatićem bio je pravi presedan jer je uspešno izbegavao novinare i nerado se pojavljivao u medijima. Sa urođenom skromnošću govorio je o ulogama koje će zauvek ostati upamćene, ali i o debiju na sceni kada je bio sasvim mali dečak, o porodici i pozorišnoj sceni na kojoj je odrastao, prijateljstvima u profesiji, a jedan od prijatelja bio mu je i Predrag Ejdus.

Ovaj intervju sa Ejdusom snimljen je u dugoj šetnji po Tašmajdanu gde je rekao da se videlo da je u ovom razgovoru "nešto kliknulo" što je neophodno za dobar intervju. Tema je bilo mnogo, od Dadova i Svetlane Bojković, preko Beograda do vremena koje nije bilo za umetnost, ali je umetnost bila lekovita publici, uostalom kao i "Šovinistička farsa" u kojoj smo se smejali svemu onom što nas je mučilo. Zbog uloga u ovoj predstavi, ali i mnogih drugih uloga u pozorištu, na filmu i televiziji Josif Tatić i Predrag Ejdus su TV lica koja nećemo zaboraviti.

Autor: Tanja Peternek Aleksić

broj komentara 0 pošalji komentar
TV lica ... kao sav normalan svet TV lica ... kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]