Ovo je Srbija

Najveći srpski izvoznici u prvih pet meseci ove godine su smederevska Železara, "Fijat" i "Tigar". Šta to znači za razvoj privrede i zaposlenost u Smederevu, Kragujevcu i Pirotu objašnjava koleginica Nevenka Đelić.

Više od godinu dana rekonstruiše se nadvožnjak u Kraljevu. Tokom tzv. špiceva stvaraju se velike saobraćajne gužve u tom delu grada. Rok za rekonstrukciju je nekoliko puta pomeran, a kada će radovi biti završeni istražuje kolega Nemanja Jakovljević.

Cena mesečne karte za penzionere preko 65 godina u Beogradu je 400 dinara na godišnjem nivou. U Kruševcu 1000 dinara mesečno, dok penzioneri preko 70 godina izdvajaju 220 dinara za mesečnu kartu. Zašto su cene gradskog i međumesnog saobraćaja za penzionere neujednačene širom Srbije, istražila je koleginica Gorana Mladenović.

"Tesla na Đetinji" naziv je gradske manifestacije koja se održava u Užicu povodom dana Teslinog rođenja. Program se organizuje kraj stare hidrocentrale, izgrađene 1900. godine, pet godina posle postavljanja hidrocentrale na Nijagari.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednice emisije: Dragana Živojinović i Gordana Petrović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević 

 

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]