Ovo je Srbija

U Boru je dva puta u toku prošlog meseca zabeleženo zagađenje vazduha sumpor-dioksidom ali i drugim opasnim česticama. S obzirom na to da nova Topionica radi u skladu sa standardima, postavlja se pitanje ko je sada izvor zagađenja?

Po okončanju školske godine, ukinute su autobuske linije koje povezuju Aleksinac sa okolnim mestima. Tako je oko 1200 meštana iz šest sela prinuđeno da u grad odlazi svojim automobilom ili taksijem, a ima i onih koji pešače po nekoliko kilometara do Aleksinca.

Inženjerka tehnologije iz Beograda, koja se udala u Kruševcu, rodila je troje dece, a osim kao majka u novom gradu ostvarila je i poslovne ambicije: započela je proizvodnju garderobe za decu, razvila robnu marku i postala jedini proizvođač engleskih kačketa.

Crnotravske mahale ožive tokom leta, kada se mnogi vraćaju da godišnji odmor provedu u rodnom kraju, u netaknutoj prirodi na hiljadu metara nadmorske visine.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednice emisije: Dragana Živojinović i Vesna Manojlović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]