Prikaz sposobnosti VS i MUP Republike Srbije "Odbrana slobode"

Povodom Dana pobede prikaz sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova održava se 10. maja u Nišu.

Program prikaza obuhvata svečani defile pešadijskog ešalona, defile motorizovanog ešalona, nalet vazduhoplovnog ešalona i padobranski desant.

Planirano je učešće više od 4000 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema kao i oko 40 raznih letelica.

RTS će ovaj veliki događaj prenositi na svom Prvom programu od 10.55 časova, a deo Jutarnjeg programa u petak će takođe biti posvećen vojno policijskoj smotri u Nišu. Već od 9.30 u Jutarnjem programu će biti gosti koji će najaviti detalje smotre, Miroslav Lazanski, vojnoplotički komentator i pripadnici Vojske Srbije i MUP-a. U program će se iz Niša sa vojnog aerodroma i sa Bulevara na kome će biti održana smotra, uključivati reporteri sa svojim gostima, ali i sa aerodroma u Batajnici odakle će poletati Mig-ovi Vojske Srbije.

Odgovoran za planiranje organizovanje i izvođenje prikaza sposobnosti je komandant kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a za komandanta prikaza je određen njegov zamenik brigadni general Vladeta Baltić.

Stručni komentatori smotre koji će publici i gledaocima RTS-a u svakom trenutku objašnjavati detalje svega što vidimo u defileu biće pukovnik VS Dejan Petković i pukovnik policije Novica Pleskonjić.

Reporteri: Biljana Radulović, Milan Srdić i Ana Manojlović
Producenti prenosa: Petar Milošaković i Nadica Nenadović
Reditelj: Veselin Grozdanić
Odgovorni urednik prenosa: Vesna Sladojević

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 10. maj 2019, 10:54) - Ljiljana [neregistrovani]

Pozdrav pilotima

Poseban pozdrav pilotima, uzivamo u nihovim letovima izbad Batajnice.