Ovo je Srbija

O radu Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja po zdravlje građana Srbije i životnu sredinu, i posledicama koje je ostavila upotreba projektila sa osiromašenim uranijumom, za našu emisiju govoriće državni sekretar u Ministarstvu ekologije Branislav Blažić.

Po bebu koju je majka ostavila u taksiju u Vrnjačkoj Banji u kraljevačku bolnicu dolaze otac i stručnjaci Centra za socijalni rad. Babice i doktori će se, posle gotovo mesec dana, pozdraviti sa malom Vesnom, kako su je nazvali.

Na početku protivgradne sezone u valjevskom Radarskom centru, prvi put su aktivirani automatski daljinski lanseri. U Kolubarskom i Mačvanskom okrugu, postavljeno je 99 automatskih lansera. Koje su prednosti savremenog protivgradnog sistema u izveštaju kolege Mihaila Jevtića. 

Par roda već treću godinu za redom svija gnezdo i odgaja mlade na istoj banderi u kraljevačkom naselju Ribnica. Ovog proleća prinove su stigle i u susedno dvorište, gde su rođeni blizanci.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednica emisije: Dragana Živojnović i Ivana Miljković

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]