Ovo je Srbija

I ove, kao i prošle godine, vojvođanska Vlada obezbedila je stipendije za sto studenta čiji su roditelji izbegli ili raseljeni sa prostora bivše Jugoslavije. Ko su stipendisti, koliko pokrajina računa na njih u budućnosti?

Čačak je poznat i kao grad lider u malom preduzetništvu. Oko hiljadu firmi otišlo je korak dalje u poslovanju! Udružile su se i time višečlanim porodicama omogućile kupovinu sa popustom.

U vršačkoj bolnici pacijenti moraju da donose sanitetski materijal, a obavljaju se samo najhitnije operacije. Kako namiriti dugove i normalizovati rad?

Učiteljica Marija Stošić iz Bogutovca kod Kraljeva jedinstvena je po tome što se bavi i digitalnom i onlajn edukacijom dece, roditelja, vaspitača i svojih kolega. Predstavljala je Srbiju na Međunarodnoj konferenciji o tehnologijama u Valensiji.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u toku je Međunarodno takmičenje "Gradimo mostove znanja", na kome učestvuju studenti 12 univerziteta iz zemlje i okruženja. Akademci se takmiče u izradi maketa mostova od špageta. Prema pravilima takmičenja, pobeđuje ekipa čiji most od špageta izdrži najveće opterećenje.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Ljiljana Ivanović i Gordana Petrović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

broj komentara 0 pošalji komentar