Upitnik

Šta je RTS Srbiji?

Demonstranti protesta "Jedan od pet miliona", predvođeni opozicionim liderima Boškom Obradovićem i Draganom Đilasom upali su u subotu u zgradu Radio-televizije Srbije tražeći da se uživo uključe u program i obrate javnosti.

O događanjima te večeri prvi put emitujemo i snimke sigurnosnih kamera u zgradi RTS kao i svedočenja zaposlenih koji su se u subotu zatekli na poslu.

Da li je nezadovoljstvo programom RTS-a ključni razlog za upad u zgradu Radio-televizije Srbije? Šta se zapravo dogodilo te večeri - nasilje ili borba za slobodu govora? Zbog čega javni medijski servis te noći nije imao vanredni program? Šta bi uradio BBC, televizija na koju se ugledaju mnogi javni servisi? Imaju li osnova poređenja današnjeg RTS-a sa "TV bastiljom" devedesetih godina? Kakva je uloga javnog servisa u uspostavljanju dijaloga u društvu? Šta je RTS Srbiji?

To su samo neka od pitanja o kojima će govoriti: Vladimir Radomirović, predsednik Udruženja novinara Srbije, Nemanja Pantić, načelnik Odeljenja za medije i komunikacije MUP-a Srbije i član Radne grupe za unapređenje bezbednosti novinara Srbije, Zoran Stanojević, urednik Internet portala RTS-a i Filip Švarm, odgovorni urednik nedeljnika Vreme.

Autor i urednik Upitnika je Olivera Jovićević.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 19. mar 2019, 19:52) - Dane [neregistrovani]

Podrska RTSu

...i dalje imate najbolji program. Sto se informisanja tice Srbija ima raznovrsnije medije nego Nemacka ciji mediji su uglavnom jednoglasni. Cak je drzavna televizija Nemacke pre nekoliko nedelja stampali prirucnik za novinare koji se smatra uputstvom kako bi mediji bili jos jednoglasniji. Deo Srbije ne zna da ceni ono sto ima.