Ovo je Srbija

Da li je voda iz vodovoda na Zlatiboru - planini koja je jedna od najposećenijih turističkih atrakcija Srbije - ispravna za piće.

U centru Valjeva postoje dva parkinga, iza sudova i iza filijale RFZO. U lošem stanju su, a većina vozača ih koristi, jer su u plavoj, zoni koja je jevtinija. Mada je bilo nagoveštaja da će bar jedan biti rekonstruisan u ovoj godini, izgleda da je Grad odustao od toga, jer parcele na kojima su parkinzi imaju više vlasnika

Prošle godine je u Pančevu rođeno samo 77 beba, tako da će kad krenu u školu za 7 godina to biti dva odeljenja manje. Opština pomaže finansijski, ali to očigledno nije dovoljan podsticaj rađanju.

Zahvaljujući saradnji šest muzeja iz Srbije, na inicijativu Narodnog muzeja iz Zaječara, nastala je izložba igračaka „Mila moja" koja je predstavila muzejske eksponate koji su u različitim epohama bili dečije igračke. Izložba je predstavljena Jagodincima koji su i sami doneli deo svog detinjstva u muzej.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dragana Živojnović i Ljiljana Ivanović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]