S Tamarom u akciji

Nove emisije sedmog ciklusa humanitarnog projekta i televizijskog serijala "S Tamarom u akciji", gledaćemo od marta. Ovog petka, podsećamo na prvu epizodu šeste sezone i akciju pomoći posvećenu porodici Pavlović iz sela Gradac, u opštini Sjenica.

Baka Sretina (88), otac porodice Milodar, majka Ružica i troje dece Selimir (12), Miloš (8) i Suzana (4 godine), žive u staroj porodičnoj kući (u kojoj je odrasla i baka).

Nikada nisu imali kupatilo a paradoksalno - imaju ogromnu vlagu u kući... zbog kondenzacije, dotrajale stolarije i trošnog krova.

Pavlovići su vrlo omiljeni i poštovani u svom selu, žive od svog rada i od bakine penzije, dečjeg dodatka i nadnica koje zaradi Milodar, koji je po obrazovanju kuvar i mesar...

Deca idu u školu u susedno selo, Štavalj a imaju organizovan prevoz do tamo tek od glavnog puta. Do njega uglavnom pešače ili ih otac prevozi uz pomoć sanki i konjske zaprege. Žele da se školuju i da steknu zanate...

Tamara Grujić, autorka serijala: "Napravili smo im kupatilo, potpuno nov limeni krov, izolaciju i kao i uvek - kompletno uredili enterijer. Gradac je jedno od malobrojnih srpskih sela u opštini i svi meštani izuzetno pomažu jedni drugima. Imali smo fantastičnu saradnju sa opštinom a solidarni meštani i komšije su Pavlovićima uradili ceo krov, nastrešnicu i sve oluke. Videćete kako nastaje pravi sjenički sir, posetili smo rezervat Uvac, Ušački pećinski sistem, Pešter, razgovarali sa poštarom koji jedini održava komunikaciju među ljudima u ovom kraju, razgovarala sam sa tri najdugovečnija starca na Pešteru. Družili smo se i sa nordijskim skijašima - bijatloncima i reprezentativcem Damirom Rastićem..."

broj komentara 0 pošalji komentar