Ovo je Srbija

Prokuplje uskoro dobija industrijsku zonu. Koliko će to značiti za tamošnje pprivrednike i ima li zaniteresovanih investitora iz inostranstva, proverava Biljana Popović.

Zvanična statistika kaže da u više od hiljadu srpskih sela ne postoji nijedna prodavnica, pa meštani do najbližih trgovina moraju da pređu i nekoliko kilometara. Šta treba učiniti da se ta slika promeni, istraživali su reporteri iz Čačka, Kraljeva i Zrenjanina.

Skijaška staza na banjskoj strani Goča zatvorena je zbog tehničkih nedostataka. Da bi ponovo bila dostupna skijašima, potrebno je ulaganje od stotinu hiljada evra.

Sve više mladih interesuje se za posao poslastičara. Buduće majstore poslastica školuju u Leskovcu. Sa budućim posastičarima razgovarala je Svetlana Panić Conić.

Tokom zimskih dana, u centru Užica, okuplja se grupa najstarijih meštana tog grada. Trojica Užičana, u osmoj i devetoj deceniji, svake večeri se okupljaju na gradskom klizalištu. Više u priči Nadežde Gavrilović.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i Gordana Petrović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]