Ovo je Srbija

Skupština grada Valjeva na današoj sednici trebalo bi da usvoji niz mera za rešavanje višegodišnjeg problema zagađenja vazduha u tom gradu.

Nakon snežnih padavina, u pojedinim mestima u Srbiji, aktivirala su se stara i pojavila nova klizišta. Na koji način će šteta biti sanirana i šta bi moglo da bude dugoročno rešenje problema, proveravaju naši dopsinici iz Kruševca i Niša.

Sve više porodica se odlučuje za hraniteljstvo, pa u našoj zemlji, 4.500 porodica čeka na odluku centara za socilani rad da preuzme brigu o oko pet hiljada mališana. Na osnovu kojih kriterijuma se utvrđuje koje porodice mogu postati novi doma za mališane bez roditeljskog staranja, razgovaramo sa predstavnicima Ministastva za rad i socijalnu politiku.

Poslednjih godina, sve više stočara u Vojvodini se odlučuje za uzgajanje karava i proizvodnju melka. Zbog čega, proverava Mile Novaković.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i Vesna Manojlović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević  
broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]