Magazin Srbije na vezi

Svetosavci

Svetosavska nagrada za celokupan višedecenijski rad u nastavi na srpskom jeziku u Švajcarskoj i ukupno društveno angažovanje na svim poljima očuvanja jezika, tradicije i kulture Srba, dodeljena je Anđelki Krasojević. Nastavnica u penziji, danas je glavni i odgovorni urednik
Radija Mladost, u švajcarskom gradu Arau, i svoje životno i radno iskustvo podeliće sa gledaocima "Magazina Srbija na vezi".

Stihovi najznamenitijih srpskih pesnika, od savremenika Svetog Save koji su ga stihovima slavili, ne samo pravoslavci toga doba, već i muhamedanci i katolici, do savremenih srpskih pesnika, čini poetski mozaik u knjizi "Svetosavska poetska riznica" koju je priredio Dejan
Tomić, gost emisije.

Lena Markuš Todorović iz Ateljea Todor, predstaviće skulpture i slike akademskog vajara Miroslava Todorovića, čija će dela biti izložena u našem studiju, a među njima i skulpture iz dinastije Nemanjića.

U 13. Evropskoj nedelji prevencije raka grlića materice, gost emisije je Doc.dr Biserka Vukomanović Đurđević, patolog na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu.

U susret velikom tradicionalnom koncertu u Sava centru, muzički gosti emisije biće grupa "Legende."

Urednik Suzana Gvozdenović Puzović
Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar