Ovo je Srbija

U Zrenjaninu će biti uručeni ključevi jedanaest stanova socijalnog stanovanja za izbegličke porodice. Stanovi su rezultat regionalnog projekta koji se sprovodi u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Podržavaju ga i finansiraju brojne međunarodne i nevladine organizacije, domaći i strani donatori.

Odlukom Upravnog suda, na ponovnoj licitaciji naći će se 900 hektara poljoprivrednog zemljišta u Frkaždinu, Stajićevu i Perlezu. Poljoprivrednici su ukazivali na propuste u proceduri, ali je tek odluka Upravnog suda to i potvrdila. Za mnoge od njih ovo će biti šansa da dođu do zemlje koju će obrađivati.

Pirot je spreman za  Sajam peglane kobasice. Iako je grad nadaleko poznat po tom proizvodu, on još nije dobio zaštitu geografskog porekla. Ove godine, četrdesetak prizvođača je za Sajam ispeglalo deset tona kobasica.

Mladi fudbaleri iz Vranja, okupljeni u klubu Prestiž osim talenta, imaju i veliko srce! U više navrata prikupljali su pomoć za bolesne i socijalno ugrožene sugrađane.

Pre šest decenija osnovana je umetnička grupa „Pančevo 5”. Činila su je četiri slikara i jedan vajar, za koje Pančevci kažu da su najznačajniji likovni stvraoci posle Drugog svetskog rata. U tamošnjem Narodnom muzeju u toku je izložba njihovih radova, od kojih su neki prvi put dostupni javnosti.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Gordana Petrović i Dragana Živojnović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić 

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević 

ovo_je_srbija@rts.rs 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]