Srbija na vezi

Večeras vas očekuje puno zanimljivih priča iz celog sveta, a gošća "Srbije na vezi" je književnica Jasenka Lalović.

Život jedne Katarine naveo nas je da se zapitamo gde su čovekove granice? Ona ih je pomerila više puta. Sa 17 godina napustila je Srbiju. Sada živi u Americi. Zašto je zovu čelična lejdi? Profesorka matematike, trostruki nacionalni prvak Amerike u tekvondou, fitnes guru Katarina Terzić Konrad boravila je nedavno u Beogradu, za našu emisiju pričala je o svom životnom putu.

Katarina Terzić Konrad
Katarina Terzić Konrad

Naša ekipa bila je i na izložbi Marije Tanasković Papadopulos u Matici iseljenika i Srba u regionu. To je bila prilika da se publika bolje upozna sa ovom svetski priznatom umetnicom koja danas živi i radi u Americi.

Priča o Crnoj Gori između dva svetska rata. Priča o životu i ljudima omeđenim kršom i kamenom sa jedne i pitomom obalom i sinjim morem sa druge strane. Priča o ljudskim sudbinama u koju su utkani ne samo viševekovni običaji i stereotipi ponašanja koji danas egzistiraju i to ne samo na ovim predelima. Ovo su reči Gordane Predić, istoričarke i novinarke, o knjizi Jasenke Lalović S'one bande moje gore koja će biti gost emisije Srbija na vezi.

Srđan Mijalković
Srđan Mijalković

Nagrada Svetosavsko blagodarje uručuje se za poseban doprinos unapređivanju kulture u okviru rada Udruženja književnika Srbije. Među ovogodišnjim dobitnicima je i predsednik SPKD Prosvjeta iz Beča, Srđan Mijalković.

Kao i svakog četvrtka, o najnovijim dešavanjima širom sveta izvestiće nas naši dopisnici.

Tanja Adamović
Tanja Adamović

Urednik i voditelj: Tanja Adamović

Realizacija: Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar