Ovo je Srbija

Da ljubav ne zna za granice potvrđuje Siniša Jeftić iz mačvanskog sela Sovljak koji se na godišnjicu Nato bombardovanja 24. marta prošle godine venčao sa holanđankom Marijanom Ruter u narodnoj nošnji po našim običajima. Novopečeni par živi između Kruševca gde on radi, Sovljaka gde mu je porodična kuća i Holandije. Kod Kruševca prave etno selo za turiste iz Holandije.

Grad Niš se sve više pominje kao jedan od gradova sa najzagađenijim vazduhom. Tim povodom, zasedaju sve nadležne institucije, od ekologa pa do Zavoda za javno zdravlje, sa ciljem da se sazna koliko je zaista vazduh u Nišu zagađen, ko su zagađivači i i šta dalje preduzeti kako bi se smanjila opasnost po zdravlje ljudi.

Čačanka Vladislava Jevtović, ekonomista po zanimanju i profesor u srednjoj školi, pretvorila je hobi u dopunski posao. Slikarsko umeće nesleđeno od oca vešto koristi za ukrašavanje medenjaka koje pravi sa raznim motivima. Zimska kolekcija naročito je tražena a neke medenjake izvozi i u inostranstvo. Da od ovog posla može i da se dodatno zaradi govori i podatak da Vladislava ima naručenih porudžbina - do proleća.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Vesna Manojlović i Ljiljana Ivanović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]