Ovo je Srbija

Studenti i mladi stručnjaci Fakulteta inženjerskih nauka u Kragujevcu, tokom prošle godine, čak četiri puta su bili gosti na srodnim fakultetima u Ruskoj Federaciji. O iskustvima govore za emisiju "Ovo je Srbija".

Tokom protekle nedelje, sneg je doneo probleme u mnogim mestima u Zapadnoj i Južnoj Srbiji. Iako je već dva dana temperatura u plusu, na Sjenici još ima sela do kojih je još teško doći. O štetama na infrastrukturi I objektima, izveštavaju naši reporteri iz Čačka i Novog Pazara.

Pedesetak domaćinstava u prokupačkom naselju Carina godinama imaju problema sa neredovnim vodosnabdevanjem. Sa početkom zime, kako tvrde stanovnici, situacija se drastično pogoršala, pa sada vodu dobijaju samo posle ponoći, zbog čega nisu u mogučnosti da održavaju ni osnovnu higijenu. Izveštava Nebojša Đorđević.

Opšta bolnica u Kikindi dobila je novi multislajsni skener kojim je zamenjen stari uređaj koji se često kvario. U novu opremu, na gotovo svim odeljenjima, kikindska bolnica do sada je uložila 55 miliona dinara. Više u priči Branislava Prokića.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i Dragana Živojnović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]