Putin u Srbiji: istorija, ekonomija, kultura

U Beogradu će 17. januara u zvaničnoj poseti Srbiji boraviti predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Radio-televizija Srbije će ovu izuzetno značajnu posetu za našu zemlju pratiti iz minuta u minut direktnim prenosima i specijalnim emisijama. Planirano je šest sati živog programa iz Studija 10 RTS-a u kome će se smenjivati direktni prenosi, uključenja reportera i razgovori sa gostima u studiju.

U direktnim prenosima od 11.30 na RTS 1 i platformi RTS Planeta, pratićemo dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina, gde će ga na aerodromu Nikola Tesla dočekati njegov domaćin predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Dvojica lidera odatle će otići na Groblje oslobodilaca Beograda gde će odati počast borcima Narodnoslobodilačke vojske Jugoslavije i boraca Crvene Armije koji su dali živote za oslobođenje Beograda oktobra 1944. godine.

"Putin u Srbiji: istorija, ekonomija, kultura" zajednički je naziv šestočasovnog programa koji će, osim direktnog TV prenosa posete predsednika Ruske Federacije, činiti i specijalna emisija iz studija RTS-a, koju uređuju i vode Zoran Stanojević i Gorislav Papić.

Svečani doček pred Palatom Srbija koji prethodi bilateralnim sastancima pratićete takođe u živom programu uz komentar reportera na terenu. Ovom prilikom biće potpisano više ugovora o konkretnoj saradnji dve zemlje.

U ovom delu posete predsednik Ruske federacije Vladimir Putin uručiće najveće rusko priznanje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću Orden Aleksandra Nevskog, za uspešnu saradnju dveju zemalja.

Posle Palate Srbija ruski predsednik odlazi u Hram Sv. Save gde će ga domaćini upoznati sa tokom radova na mozaiku kupole Hrama. Mozaik za najveću kupolu Hrama Svetog Save radio je čuveni ruski umetnik i ikonopisac Nikolaj Muhin. Mozaik je poklon ruske države srpskom narodu a njegovu izradu inicirao je upravo predsednik Vladimir Putin.

Tokom specijalnog programa videćete reportažu koju je ekipa RTS-a snimila u specijalnoj radionici velikog umetnika u Moskvi.

U specijalnom programu ćete saznati i sve o istoriji međusobnih odnosa dveju zemalja, ekonomskoj i kulturnoj saradnji.

Posetu predsednika Rusije RTS će pratiti sa četvoro reportažnih kola, 50 kamera uz angažovanje 300 ljudi.

broj komentara 0 pošalji komentar