Srbija na vezi: Darko Markov

Život Srba u Beču inspirisao ga je da napiše nekoliko knjiga. Posmatrajući, analizirajući, objasnio je i predstavio ljude i događaje koji su mnoge nasmejali, neke možda i naljutili... Njegova monodrama "Sumrak u bečkom haustoru" do sada je izvedena 35 puta. Sa Srbijom na vezi Darko Markov.

Darko Markov je pisac, pesnik i taksista. Za sebe kaže da je hroničar bečkog života i priča nam da je sudbinski vezan za taj grad. Iako je rođen u Beču, detinjstvo i mladost proveo je u Pančevu. Početkom 90-tih ratni vihor ga ponovo odvodi u Austriju i taj period opisuje kao momenat kada se u Jugoslaviji “ugasilo svetlo”.

Darko Markov
Darko Markov

Stari vinski podrum u centru Beča, Darko je sa prijateljima nazvao Reč – Boja – Ton. Vremenom ovaj prostor postaje mesto okupljanja tamošnjih umetnika, pisaca, muzičara - mesto u kom se rađaju pesme, pišu romani, sklapaju prijateljstva i ispoljavaju nezaboravne emocije. Monodrama "Sumrak u bečkom haustoru" koju je prvi put izveo baš u ovom "podrumu", do sada je okupila gledaoce 35 puta, a predstava "Kako postati vrhovni Srbin u Beču", rasprodata je do kraja godine!

Iz filma
Iz filma "Sumrak u bečkom haustoru"

Priče Darka Markova inspirisale su reditelja Mladena Đorđevića da snimi dokumentarni film pod istim naslovom "Sumrak u bečkom haustoru" čiju premijeru očekujemo u prvoj polovini ove godine.

Urednik emisije Tamara Drezgić

broj komentara 0 pošalji komentar