Ovo je Srbija

Kako je dočekana Nova godina po julijanskom kalendaru. Kako je bilo na trgovima i restoranima. Prema najavama dobre muzike neće nedostajati.

Koliko će rast temeperature olakšati situaciju u Novoj Varoši, Lučanima, Raški, Ivanjici, Kraljevu, Arilju i Požegi, gde je uvedena vanredna situacija? Na terenu dopisnici RTS-a.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u martu prošle godine, raspisalo je konkurs za prijem 1.000 doktoranada na naučne projekte. Do sada je većina njih potpisala ugovore o radu sa fakultetima i Institutima. Među najboljima su i doktorandi iz Kragujevca, sa Faklulteta medicinskih nauka, koji su dobili posao.

Povodom Dana opštine Mionica, biće prikazana pozorišna predstava "Ratni dnevnik Živojina Lazića", monodrama o našem slavnom ratniku, Soluncu, rođenom u Struganiku kod Mionice. Predstavu je pripremio Kulturni centar Mionica.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Ljiljana Ivanović  i Dane Ilić

Voditeljka:  Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]