Najlepše narodne pesme

U fokusu specijalnog izdanja emisije je Cojletov trud da osmisli što bolji novogodišnji TV program za svoj auditorijum...

Raskošnim koncertom na Tašmajdanu, koji je na RTS-u u avgustu 2018. gledalo skoro dva miliona ljudi, završila se TV sezona u kojoj se narodna muzika (kroz obiman multimedijalni projekat "60 najlepših narodnih pesama") vratila na velika vrata u naše domove.

Cojle Manojlović (lik tumači glumac Srđan Ivanović), glavni protagonista zabavno-muzičkog serijala (po scenarističkoj ideji Milana Popovića), bio je i najverniji gledalac emisije "60 najlepših narodnih pesama". Zabrinut, da se može dogoditi da narodna muzika izgubi prednost koju je napravila, on osniva svoju TV produkciju, "rešen da napravi medijski bum". To je i polazište emisije "Najlepše narodne pesme", koja se od jeseni 2018. emituje i sa velikom pažnjom prati nedeljom od pet popodne na Prvom programu RTS-a.

U ovoj emisiji, pratićemo Cojletov i trud njegovih saradnika da sprovedu u delo ideju o novogodišnjem programu i to - po uzoru na RTS-ov!

Milan Popović, scenarista i urednik emisije:
"Dok je RTS pripremao "Novogodišnju bajku" praznični zabavno-muzički program, osmišljen kao nesvakidašnji pevački megdan zabavnjaka i narodnjaka, negde u brdima Srbije mala TV produkcija "ušla je u lift koji ima samo jedno dugme": Cojle je rešio da kopira novogodišnji program RTS-a. A to - vodi u sigurnu propast! Direktor i vlasnik te produkcije, Cojle Manojlović i njegova sestričina Beba (glumica Anđelka Simović) kriju od komšinice Svetlane (pevačica Jelena Gerbec) da su odlučili da rade sopstveni novogodišnji program. Ustvari, prave bez njenog znanja - veliki plagijat... Seoska domaćica Svetlana (koja ima funkciju muzičke urednice u ovoj firmi, kao nesuđena pevačica) preuzima ulogu centralnog ženskog vokala u tom šou programu a sam Cojle Manojlović - muškog. Njih dvoje ustvari, glume sve likove koji se pojavljuju u RTS-ovom studiju i pevaju paralelno, u najvećem medijskom plagijatu 21. veka. U originalnom, RTS-ovom programu sviraju veliki čuveni orkestri a Cojle je zato, pozvao čuvenog violinistu Pericu Vasića i harmonikaša Acu Čergara. Muzički sastav su nazvali u "Najbrži orkestar na svetu - Cojletovi gepardi!".

Najlepše narodne pesme: RTS 1, nedelja 13. januar u 17.00

broj komentara 0 pošalji komentar