Čitaj mi!

Lajanje na zvezde

Dogodovštine maturanata gimnazije koje su svakome bliske, snimljene prema knjizi "Lajanje na zvezde" Milovana Vitezovića u režiji Zdravka Šotre. (1998)

Radnja filma odvija se u provincijskom gradiću 1963. godine. Glavni junak Mihailo Knežević se duhom, inteligencijom i znanjem uzdiže iznad ostalih đaka, a često i profesora. Njemu sticanje znanja u školi nije problem. Njegov problem je devojka iz razreda koju uporno osvaja.

Lajanje na zvezde
Lajanje na zvezde

Glavni suparnik mu je brat, momak koji već zna da pravi pare, pa mu škola i nije potrebna. Tu je i učenik koji se razmeće snagom i koga profesor fiskulture fanatično trenira za bokserskog šampiona, sve dok se sa meča u prestonici ne vrati modar i "podvijenog repa".

Lajanje na zvezde
Lajanje na zvezde

Jedan od učenika je obavezno "zlatno dete" za profesore, a ulizica za drugove. Najviše je onih koji oskudno znanje pokušavaju da nadomeste nizom trikova i dosetki.

Režiju filma potpisuje Zdravko Šotra, a uloge tumače: Dragan Mićanović, Nataša Šolak, Nikola Đuričko, Velimir-Bata Živojinović, Nikola Simić, Igor Pervić i drugi.

broj komentara 0 pošalji komentar