Čitaj mi!

Magazin Srbija na vezi

U susret predstojećoj Konferenciji privredne dijaspore u Beču 28. i 29. januara sa predstavnicima grada Požarevca i novim mogućnostima saradnje, govoriće Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca.

Po povratku iz Njujorka, sa 10. međunarodne konferencije "U duhu Tesle i Teslinog naroda" gde su 14. januara na dan Tesline naučne fondacije dodeljene nagrade, gosti emisije Marina i Marija Gobović.

Naš dopisnik iz Melburna Dragan Gavrilović zabeležio je ovogodišnje takmičenje - plivanje za časni krst na petom kontinentu a u toj reportaži videćemo i kome je pripalo tradicionalno bogojavljensko znamenje.

U čast 200 godina od rođenja Jakova Ignjatovića, romanopisca i začetnika srpskog realizma, u Sentandreji, gde je i rođen, održan je naučni skup sa koga izveštava Snežana Milivojević.

Pod sloganom "Ko ti može pomoći da izbegneš rak", ove nedelje u Beogradu se održava skup posvećen preventivi borbe protiv raka grlića materice.

Gost emisije patolog prof. dr Biserka Vukovanović Đurđević, načelnik dijagnostike VMA.

Muzički gosti emisije, KUD "Dimitrije Koturović" proslaviće 55 godina umetničkog rada nastupom u našem studiju i velikim koncertom u Madlenijanumu 04. februara a Branislav Bane Krstić i Garavi sokak predstaviće novi singl za novi album, "Kasno je za istinu".

Urednici emisije Suzana Gvozdenović Puzović i Dragana Živojnović. Reditelj emisije Dragica Gačić.