Čitaj mi!

Hemmoterapia

U novom izdanju "Bunta" očekuje vas uživo nastup benda "Hemmoterapia" koji je osvojio četvrto mesto na šestom izdanju "Bunt rok festivala". U studiju 8 na Košutnjaku, bend je premijerno izveo pesme "Rambo nož" sa svog prvog albuma "Metastaza" i pesme "Jednačina" i "Pentagram Satana" sa novog albuma koji je u pripremi.

 

 

"Hemmoterapia" je bend pun kontrasta i spoja nespojivog, takva je situacija i sa lokacijama na kojima smo ih posetili. Od hacijendesa bazenom "La casita" koja se nalazi van grada, gde se često okupljaju, do novobeogradskih blokova i skloništa, gde je, na par metara ispod površine zemlje, smešten njihov studio. U studiju, "koloritnom" ambijentu koji odaje počast VHS-u i osamdesetima, bend je ugostio ekipu "Bunta" tokom jedne od svojih proba.

U novom izdanju "Bunta" saznaćemo, između ostalog, šta članovi benda misle da može bolje da proda muziku - satanizam ili pornografija, da li je za njih prirodnije okruženje vila sa bazenom ili novobeogradski blokovi, šta je za njih bunt i kako gledaju jedni na druge u bendu. U emisiji će biti prikazan spot za pesmu "Antihrist" koja će se naći na njihovom novom albumu koji je još uvek bez naziva.

"Hemmoterapia" je treš metal bend koji je oformljen krajem 2017. godine na Novom Beogradu. Prvi album, pod nazivom "Metastaza", je objavljen u martu 2019. godine. Uskoro se očekuje objavljivanje i drugog albuma. 

Nikola Žilović (vokal), Nikola Đukić (ritam gitara), Mirko Leon Rebselj (solo gitara), Boris Gaica (bas gitara) i David Popović (bubanj).

 

 

 

Bunt Bunt

Autor:
RTS

Emisija "Bunt" je jedna od najdugovečnijih rok emisija u istoriji Radio-televizije Srbije i jedina emisija ovog tipa na medijskoj mapi regiona. Uspešno traje u kontinuitetu već dve decenije. Krajem septembra 2022.godine, autorka Branka Glavonjić i njen tim startovali su novu, 20. TV sezonu emisije "Bunt" [ detaljnije ]