Čitaj mi!

Edu global

Dok se u Srbiji borimo sa neuređenim deponijama, Holanđani od zagađenog jezera prave raj za novi život biljaka i životinja. Kako im to polazi za rukom videćete u novom izdanju Edu globala.

U nameri da saznamo kako teku radovi na sanaciji deponije u Vinči, pitali smo stručnjake šta da očekujemo, jesmo li na dobrom putu i da li je će jedan od najskupljih projekata u domenu ekologije u Srbiji, opravdati naša očekivanja?

Po količini otpada od hrane Srbija je iznad svetskog proseka. Na godišnjem nivou bacamo oko 83 kilograma hrane po stanovniku. U emisiji ćete videti kako Nemci rešavaju ovaj i slične probleme, dok će o velikim potencijalima skrivenim u otpadu od hrane govoriti i naši stručnjaci za tu oblast.

Kako zamišljate venčanje iz snova? Plaža, pesak, more, sunce? Ima i onih koji imaju potpuno drugačiju viziju romantike. Možda vas avantura zaljubnjenog para iz Danske inspiriše na nove izazove... Ne propustite novo izdanje magazina Edu global jer ćete pored ovih priča videti i neverovatne prizore plivanja sa leopardastim ajkulama, upoznaćete odvažnog, mladog lava Zavadija, a vodimo vas i na rođendansku zabavu malog pande.

Urednik emisije Nataša Nešković