Čitaj mi!

Izbori

Svakog 3. decembra, kada je Dan osoba sa invaliditetom, setimo se njih i njihovih problema. Razgovaramo o njihovim pravima, o tome kako žive, organizujemo skupove, okrugle stolove sa različitim temama. Pitanje je kakvi su rezultati, da li je ovaj dan dovoljan za rešavanje problema ili da li započeta pitanja imaju svoj epilog. Osobe sa invaliditetom u svim segmentima života vode bitku svakodnevno.

U ovonedeljnoj emisiji o osobama sa invaliditetom ,,Mesto za nas" čućemo šta je sve Nacionalna organizacija osoba sa invalidtetom uradila tokom ove godine kako bi poboljšala vidljivost osoba sa invaliditetom, a gledaoci će imati priliku da pogledaju film ,,Izbori".

Tema projekta ,,Izbori" koji je realizovao NOOIS uz finansijsku podršku Ministarsva kulture je podizanje svesti o pravu svakog građanina da učestvuje u vođenju javnih poslova, da bira i da bude biran u organe vlasti. Akteri u filmu su osobe sa invaliditetom, govore o preprekama sa kojima se suočavaju tokom glasanja, kao i stručnjaci iz ove oblasti koji govore o tome šta je do sada urađeno u praksi.

Urednica: Iva Omrčen