Čitaj mi!

Magazin Srbija na vezi

Gosti Magazina Srbija na vezi, odvešće nas od Beograda preko Moskve do Njujorka.

Predsednik Udruženja građana "Most matice i dijaspore", Ivan Ilić, govori o očuvanju identiteta srpskog jezika i ćiriličnog pisma, tradiciji, kulturi kao i o umrežavanju i povezivanju matice, regiona i dijaspore, a predstaviće i itnernet medij "Ogledalo srpsko".

Vodimo vas u Moskvu, gde je balet Narodnog pozorišta u Beogradu, gostovao nedavno, na čuvenom festivalu "Čehov". Naši umetnici izveli su predstavu "Hazarski rečnik - Lovci na snove" po motivima romana Milorada Pavića. Gost emisije, direktor baleta Narodnog pozorišta, Konstantin Kostjukov, predvodio je naše umetnike, u zemlji svog maternjeg jezika gde je ova izvedba imala izuzetan odjek.

Veliko interesovanje publike u zemlji i svetu, izazvala je nova knjiga gosta emisije, dr Milovana Miloševića, doktora prirodne medicine, u kojoj je sabrano celokupno iskustvo u njegovom radu, kako na sopstvenom zdravlju tako i u radu sa obolelim ljudima iz celog sveta, na potpuno prirodan način.

Razgovarali smo i sa Nikolom Lončarom, predsednikom Tesline naučne fondacije iz Filadelfije. Naša ekipa je bila u sedištu ove organizacije u Beogradu koja podseća na Teslinu laboratoriju, a Nikola nam je pričao o predstojećim aktivnostima.

Muzički gost emisije Željko Vasić predstaviće nove pesme i spotove.

Urednici emisije Suzana Gvozdenović Puzović i Tijana Paunković
Rediteljka emisije Dragica Gačić